Stanovení organických kyselin červených vín se senzorickým posouzením
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení organických kyselin červených vín se senzorickým posouzením |
Autor: |
Švajdová, Zuzana
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
V teoretické části diplomové práce je charakterizována réva vinná, její morfologie a vybrané odrůdy červených vín, chemické složení, technologie výroby červeného vína a přehled metod stanovení organických kyselin ve víně. Praktická část je zaměřena na stanovení organických kyselin ve vybraných odrůdách červených vín metodou HPLC/UV-VIS v průběhu jablečno-mléčné fermentace, a také na stanovení celkových kyselin potenciomet-rickou titrací a na senzorickou analýzu vín. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/23649
|
Datum:
|
2013-02-11 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
29960
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet