dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Kovářová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-10T17:50:16Z |
|
dc.date.available |
2013-10-10T17:50:16Z |
|
dc.date.issued |
2013-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/23593
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce charakterizuje Miličku habešskou jako jednu z alternativních obilovin. Práce definuje chemické složení obilovin se zaměřením na miličku, její původ a botanickou charakteristikou. Praktická část je věnována analýze miličky samotné a jejím příměsím s pšeničnou moukou. V experimentální části byly stanoveny následující ukazatele: vlhkost, obsah popela, kyselost mouky, bílkoviny, škrob a hrubá vláknina. |
cs |
dc.format |
61 s. |
cs |
dc.format.extent |
8086464 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
cereálie
|
cs |
dc.subject |
Eragrostis tef
|
cs |
dc.subject |
cereal
|
en |
dc.subject |
Eragrostis tef
|
en |
dc.title |
Základní chemická analýza Miličky habešské |
cs |
dc.title.alternative |
Basic Chemical Analysis of Eragrostis tef |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bubelová, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2013-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the thesis describes Eragrostis tef as one of the alternative cereal. The thesis defines the chemical composition of cereal with a focus on tef, its origin and botanical characteristics. The practical part is devoted to the analysis of the Tef and its admixture with wheat flour. In the experimental part were determined following indicators: moisture, content of ash, acidity flour, protein, starch and crude fiber |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
29261
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2013-05-14 |
|