Vliv tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů.

Show full item record

No preview available
Title: Vliv tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů.
Author: Skákal, Oldřich
Advisor: Pospíšil, Michal
Abstract: Tato práce je zaměřena na získání informací o vlivu tvrdosti vody na technologie zpracování pokrmů. Nejdříve se zabývá vymezením pojmu ?tvrdost vody?, věnuje se historii a používání tohoto termínu, způsobům jejího určení a jevům, které tvrdost vody ovlivňují. V další části se práce teoreticky zaměřuje na pozitivní i negativní vlivy tvrdosti vody v různých oborech zpracování pokrmů. Zvláštní pozornost je věnována účinkům tvrdé či měkké vody na zdraví člověka. V poslední části pak práce poukazuje na způsoby, kterými se dají negativní vlivy tvrdosti vody v různých oborech minimalizovat, či zcela odstranit.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23285
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 25795


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
skákal_2012_bp.pdf 2.498Mb PDF View/Open
skákal_2012_vp.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open
skákal_2012_op.doc 86Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account