Vliv rafinace na kvalitativní parametry a stabilitu rostlinných olejů lisovaných za studena
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Procházková, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-14T05:59:47Z |
|
dc.date.available |
2010-07-14T05:59:47Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/2327
|
|
dc.description.abstract |
1. Vymezte místo jedlých olejů v rámci skupiny lipidů 2. Popište možnosti sledování kvalitativních parametrů olejů z analytického hlediska 3. Charakterizujte skupinu panenských olejů a uveďte možnosti jejich rafinace 4. Vhodnými metodami proveďte srovnání stability vzorků olejů bez rafinace a po rafinaci za různých podmínek 5. Získané výsledky vyhodnoťte a na jejich základě formulujte závěry a praktická doporučení |
cs |
dc.format |
82 |
cs |
dc.format.extent |
1166301 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
tuky
|
cs |
dc.subject |
oleje
|
cs |
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
rafinace
|
cs |
dc.subject |
analýza tuků
|
cs |
dc.subject |
fats
|
en |
dc.subject |
oils
|
en |
dc.subject |
fatty acids
|
en |
dc.subject |
refining
|
en |
dc.subject |
fats analysis
|
en |
dc.title |
Vliv rafinace na kvalitativní parametry a stabilitu rostlinných olejů lisovaných za studena |
cs |
dc.title.alternative |
The influence of refinement on the qualitative properties and stability of cold-pressed vegetable oils |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2006-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
1. Specify the position of edible oils within the lipide group 2. Describe the possibilities of monitoring the qualitative properties of oils from the analytical poinf of view. 3. Characterize a group of virgin oils and introduce the possibilities of their refinement 4. Using suitable methods compare the stability of oil samples without refinement and after refinement under various conditions. 5. Evaluate your results and base on them your conclusions and practical recommendations |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/203
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2224
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account