Autentifikace vín na základě prvkového a izotopového složení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Autentifikace vín na základě prvkového a izotopového složení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fišera, Miroslav
dc.contributor.author Maňák, Martin
dc.date.accessioned 2013-10-09T12:02:01Z
dc.date.available 2013-10-09T12:02:01Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23129
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo co nejblíže popsat chemické složení vína, jeho autenticitu a označování a v neposlední řadě také metody analýzy pro autentifikaci vín. Vinařských ob-lastí s různorodým složením půdy je velké množství, a proto je tolik druhů vín specifických chutí a vůní. I z těchto slov vyplývá, že je důležité si chránit jejich známky na trhu a umět potvrdit jejich autenticitu. cs
dc.format 68 cs
dc.format.extent 1097512 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject autenticita cs
dc.subject analýza cs
dc.subject wine en
dc.subject authenticity en
dc.subject analysis en
dc.title Autentifikace vín na základě prvkového a izotopového složení cs
dc.title.alternative Authentication of Wines on the Basis of Their Elemental and Isotopic Composition en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor?s thesis is to, as clearly as possible, describe the chemical structure of wine and labeling and perform an authenticity and an authentication analysis of wine. There are a lot of specific winery domains with different soil composition. That is the reason we have so many different wines with specific tastes and smells. Based on those words we can say that to protect a trade name on a market is very important. It is important to protect the authenticity of wine. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25792
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
maňák_2012_bp.pdf 1.046Mb PDF View/Open
maňák_2012_vp.pdf 284.7Kb PDF View/Open
maňák_2012_op.pdf 62.62Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account