Káva bez kofeinu a senzorické hodnocení kávy.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Káva bez kofeinu a senzorické hodnocení kávy.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Matějíčková, Radmila
dc.contributor.author Špačková, Kateřina
dc.date.accessioned 2013-10-09T04:57:48Z
dc.date.available 2013-10-09T04:57:48Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22958
dc.description.abstract Tato bakalářská práce pojednává o senzorickém hodnocení kávy bez kofeinu a kávovin. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části se zabývám historií kávy, dělením kávovníků, výrobou, zpracováním, složením a stručným popisem samotného významu slova senzorické hodnocení. V druhé části se pak věnuju senzorickým hodnocením káv bez kofeinu a kávovin. To nejen u celého praženého zrna, ale i vařené kávy. Hodnocení jsem uzavřela tím, jak samotný obal výrobku působí na spotřebitele. Práce obsahuje spotřebitelský dotazník zaměřen na vyhodnocení preferencí spotřebitelů při výběru káv. cs
dc.format 84 cs
dc.format.extent 12438401 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Historie kávy cs
dc.subject složení cs
dc.subject káva bez kofeinu cs
dc.subject kávoviny cs
dc.subject senzorické vlastnosti cs
dc.subject Keywords: history of coffee en
dc.subject assembling en
dc.subject decaffeinated coffee en
dc.subject coffee substitules en
dc.subject sensory quality en
dc.title Káva bez kofeinu a senzorické hodnocení kávy. cs
dc.title.alternative Decaf Coffee and Sensory Evaluation en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bastlová, Zita
dc.date.accepted 2012-09-04
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is about sensory evaluation of decaffeinated coffee and coffee substituttes. The thesis is divided into two parts. The theoretical part deals with the history of coffee, division of the coffee trees, processing, assembling and short description of the meaning of the sensory evaluation. The second part devotes to sensory evaluation of decaffeinated coffee and coffee substitu-tes, not only the whole roasting cofee bean but also boiler coffee. I finshed evaluation with how consumers are impressed by wrapping of the product. The theisis includes the consu-mer's questionnaire which is focused on evaluation of consumers' preference for choosing coffee. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25783
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-08-13


Files in this item

Files Size Format View
špačková_2012_bp.pdf 11.86Mb PDF View/Open
špačková_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
špačková_2012_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account