dc.contributor.advisor |
Severová, Marta
|
|
dc.contributor.author |
Kavečková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-09T02:30:41Z |
|
dc.date.available |
2013-10-09T02:30:41Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22842
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku vzniku škodlivých až toxických látek v potravinách při jejich tepelném zpracování, zejména během kuchyňských úprav. Snahou bylo rovněž charakterizovat principy vzniku toxinů, procesy a reakce, díky kterým se tyto látky v potravinách tvoří, některé nejdůležitější a nejběžnější skupiny toxinů a způsoby kontroly jejich množství v potravinách. |
cs |
dc.format |
58 |
cs |
dc.format.extent |
1454099 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Maillardova reakce
|
cs |
dc.subject |
oxidace lipidů
|
cs |
dc.subject |
pokročilá glykace
|
cs |
dc.subject |
toxické sloučeniny
|
cs |
dc.subject |
Maillard reaction
|
en |
dc.subject |
oxidation of lipids
|
en |
dc.subject |
advanced glycation
|
en |
dc.subject |
toxic compounds
|
en |
dc.title |
Chemická rizika při přípravě pokrmů |
cs |
dc.title.alternative |
Chemical Risks in Food Preparation. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2012-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on the issue of harmful and toxic substances in food when subjected to heat treatment, especially during cooking treatments. The aim was also to characterize the principles of toxins, processes and reactions that make these substances in food form, some of the most important and most common group of toxins and ways to control their levels in food. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin-specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25482
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|