Chemická rizika při přípravě pokrmů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chemická rizika při přípravě pokrmů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Severová, Marta
dc.contributor.author Kavečková, Jana
dc.date.accessioned 2013-10-09T02:30:41Z
dc.date.available 2013-10-09T02:30:41Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22842
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na problematiku vzniku škodlivých až toxických látek v potravinách při jejich tepelném zpracování, zejména během kuchyňských úprav. Snahou bylo rovněž charakterizovat principy vzniku toxinů, procesy a reakce, díky kterým se tyto látky v potravinách tvoří, některé nejdůležitější a nejběžnější skupiny toxinů a způsoby kontroly jejich množství v potravinách. cs
dc.format 58 cs
dc.format.extent 1454099 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Maillardova reakce cs
dc.subject oxidace lipidů cs
dc.subject pokročilá glykace cs
dc.subject toxické sloučeniny cs
dc.subject Maillard reaction en
dc.subject oxidation of lipids en
dc.subject advanced glycation en
dc.subject toxic compounds en
dc.title Chemická rizika při přípravě pokrmů cs
dc.title.alternative Chemical Risks in Food Preparation. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2012-06-13
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on the issue of harmful and toxic substances in food when subjected to heat treatment, especially during cooking treatments. The aim was also to characterize the principles of toxins, processes and reactions that make these substances in food form, some of the most important and most common group of toxins and ways to control their levels in food. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin-specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25482
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
kavečková_2012_bp.pdf 1.386Mb PDF View/Open
kavečková_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
kavečková_2012_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account