Stanovení základních chemických charakteristik výrobků z ječmene

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení základních chemických charakteristik výrobků z ječmene

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Burgetová, Vladislava
dc.date.accessioned 2013-10-08T22:04:28Z
dc.date.available 2013-10-08T22:04:28Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22679
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce se zabývá charakteristikou běžně pěstovaných obilnin. Charakterizuje jejich chemické složení a morfologii obilky, přičemž pozornost je věnována hlavně ječmeni. Práce shrnuje význam ječmene pro potravinářský průmysl, popisuje jeho zdravotní účinky na člověka a využití ječmene jako zelené potraviny. Dále jsou charakterizovány metody použité pro chemickou analýzu výrobků z ječmene. V praktické části je prezentováno stanovení obsahu sušiny, popele, tuku a celkového obsahu dusíkatých látek u jednotlivých druhů výrobků z ječmene. cs
dc.format 90 s. cs
dc.format.extent 4409076 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Klíčová slova: obiloviny cs
dc.subject ječmen cs
dc.subject tuk cs
dc.subject sušina cs
dc.subject popel cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject Keywords: cereals en
dc.subject barley en
dc.subject fat en
dc.subject dry matter en
dc.subject ash en
dc.subject protein en
dc.title Stanovení základních chemických charakteristik výrobků z ječmene cs
dc.title.alternative The Determination of Chemical Characteristics in Barley Products en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2012-06-05
dc.description.abstract-translated Theoretical part of this diplom thesis deals with the characteristics of commonly grown cereals. This work deals with characteristics of cereals in chemical composition and morphology. The main attention is paid to barley. The work summarizes the importance of barley for food industry, it continues with description of its medical effects on human and the utilisation of barley as a green food. Further, there is characterized the methodology for chemical analysis of barley and barley products. In the experimental part there the determination of dry matter, fat and ash content and the detection of total content of nitrogen substances in individual kinds of barley products are presented. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25703
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
burgetová_2012_dp.pdf 4.204Mb PDF View/Open
burgetová_2012_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
burgetová_2012_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account