Stanovení základních chemických charakteristik výrobků z ječmene
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení základních chemických charakteristik výrobků z ječmene |
Autor: |
Burgetová, Vladislava
|
Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
Abstrakt:
|
Teoretická část diplomové práce se zabývá charakteristikou běžně pěstovaných obilnin. Charakterizuje jejich chemické složení a morfologii obilky, přičemž pozornost je věnována hlavně ječmeni. Práce shrnuje význam ječmene pro potravinářský průmysl, popisuje jeho zdravotní účinky na člověka a využití ječmene jako zelené potraviny. Dále jsou charakterizovány metody použité pro chemickou analýzu výrobků z ječmene. V praktické části je prezentováno stanovení obsahu sušiny, popele, tuku a celkového obsahu dusíkatých látek u jednotlivých druhů výrobků z ječmene. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/22679
|
Datum:
|
2012-01-06 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
25703
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet