dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Navrátilová, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T17:11:38Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T17:11:38Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22561
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této diplomové práce je sestavit funkční recepturu pro výrobu plnotučné hořčice bez tradičních chemických konzervantů. Teoretická část této práce se zabývá problematikou konzervace potravin a shrnuje vhodné, aplikovatelné metody, vedoucí k prodloužení trvanlivosti plnotučné hořčice. Praktická část je zaměřena na hodnocení údržnosti polotovarů ošetřených jednotlivými, v teoretické části zmíněnými, metodami. Chemická kritéria pro hodnocení jsou obsah kyseliny octové a obsah sušiny, mikrobiologickými kritérii jsou CPM, počet kvasinek a plísní. |
cs |
dc.format |
59 |
cs |
dc.format.extent |
2391339 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
plnotučná hořčice
|
cs |
dc.subject |
CPM
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
plísně
|
cs |
dc.subject |
pasterizace
|
cs |
dc.subject |
osmotický tlak
|
cs |
dc.subject |
invertní cukr
|
cs |
dc.subject |
full-fat mustard
|
en |
dc.subject |
CPM
|
en |
dc.subject |
yeats
|
en |
dc.subject |
molds
|
en |
dc.subject |
pasteurization
|
en |
dc.subject |
osmotic pressure
|
en |
dc.subject |
invert sugar
|
en |
dc.title |
Možnosti konzervace plnotučné hořčice bez využití chemických konzervantů |
cs |
dc.title.alternative |
Conservation of Mustard without the Use of Chemical Preservatives |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hanuštiak, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2012-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this master thesis is to build a functional recipe for making full-fat mustard without traditional chemical preservatives. The theoretical part of this master thesis deals with problems of food preservation and summarizes relevant, applicable methods, leading to the extension of shelf-life mustard. The practical part is focused on the evaluation of shelf-life of semi-finished product treated by individual methods. Chemical criteria for evaluation are acetic acid content and solid content, microbiological criteria are CPM, the number of yeast and molds. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25804
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|