Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech
Show full item record
No preview available
Title:
|
Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech |
Author: |
Večeřová, Veronika
|
Advisor: |
Boudová Pečivová, Pavlína
|
Abstract:
|
Diplomová práce se zaměřuje na diety předepisované pacientům v lázeňských centrech. Vybranými objekty jsou Lázně Luhačovice, Lázně Teplice nad Bečvou a Mariánské Lázně. Podrobně jsou popsány 3 typy diet (nízkocholesterolová, redukční a diabetická) a normy jejich nutričních faktorů. V práci jsou hodnoceny jídelní lístky, které sestavují nutriční terapeuti lázeňských zařízení k daným dietám. Bylo zjištěno, že u většiny sledovaných faktorů nebyly jejich hodnoty plnění v normě, z čehož vyplývá, že nejsou dodrženy pod-mínky dietního stravování. U žádného lázeňského zařízení nejsou zjištěné výsledky pova-žovány za stoprocentně vyhovující. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/22511
|
Date:
|
2012-01-06 |
Availability:
|
Pouze v rámci univerzity |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
25683
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account