Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech
Autor: Večeřová, Veronika
Vedoucí: Boudová Pečivová, Pavlína
Abstrakt: Diplomová práce se zaměřuje na diety předepisované pacientům v lázeňských centrech. Vybranými objekty jsou Lázně Luhačovice, Lázně Teplice nad Bečvou a Mariánské Lázně. Podrobně jsou popsány 3 typy diet (nízkocholesterolová, redukční a diabetická) a normy jejich nutričních faktorů. V práci jsou hodnoceny jídelní lístky, které sestavují nutriční terapeuti lázeňských zařízení k daným dietám. Bylo zjištěno, že u většiny sledovaných faktorů nebyly jejich hodnoty plnění v normě, z čehož vyplývá, že nejsou dodrženy pod-mínky dietního stravování. U žádného lázeňského zařízení nejsou zjištěné výsledky pova-žovány za stoprocentně vyhovující.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22511
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 25683


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
večeřová_2012_dp.pdfZablokované 6.231Mb PDF
večeřová_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
večeřová_2012_op.doc 87Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet