Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Porovnání typů diet z výživového hlediska ve třech lázeňských centrech |
Autor: |
Večeřová, Veronika
|
Vedoucí: |
Boudová Pečivová, Pavlína
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zaměřuje na diety předepisované pacientům v lázeňských centrech. Vybranými objekty jsou Lázně Luhačovice, Lázně Teplice nad Bečvou a Mariánské Lázně. Podrobně jsou popsány 3 typy diet (nízkocholesterolová, redukční a diabetická) a normy jejich nutričních faktorů. V práci jsou hodnoceny jídelní lístky, které sestavují nutriční terapeuti lázeňských zařízení k daným dietám. Bylo zjištěno, že u většiny sledovaných faktorů nebyly jejich hodnoty plnění v normě, z čehož vyplývá, že nejsou dodrženy pod-mínky dietního stravování. U žádného lázeňského zařízení nejsou zjištěné výsledky pova-žovány za stoprocentně vyhovující. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/22511
|
Datum:
|
2012-01-06 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
25683
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet