Význam vybraných druhů hmyzu v gastronomii
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Řezníček, Stanislav
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T07:54:25Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T07:54:25Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22319
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská páce se zabývá konzumací jedlého hmyzu - Entomofagií. Obecně popisuje nu-triční hodnoty a chemické složení vybraných druhů jedlého hmyzu. Podrobněji se zaměřuje na způsoby sběru a konzumaci hmyzu v různých zemích. Charakterizuje základní kulinární úpravy v gastronomii a další možnosti využití hmyzu v nedaleké budoucnosti. |
cs |
dc.format |
47 s. (68 810 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1695552 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
jedlý hmyz
|
cs |
dc.subject |
entomofágie
|
cs |
dc.subject |
jídlo
|
cs |
dc.subject |
edible insects
|
en |
dc.subject |
entomophagy
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.title |
Význam vybraných druhů hmyzu v gastronomii |
cs |
dc.title.alternative |
The Importance of Selected Insects Species in Gastronomy. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2012-09-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The Bachelor?s thesis deals with the consumption of edible insects ? Entomophagy. There is a general description of nutritional values and chemical compositions of the selected species of edible insects. It is focused in more detail on the ways of collecting and con-sumption of edible insects in the various countries. Then The Bachelor?s thesis characterizes the basic culinary preparations in gastronomy and further possible usage of insects in the near future. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
24258
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-08-13 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account