dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Zelená, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T05:20:59Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T05:20:59Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22277
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá ledvinovou nedostatečností a výživou při tomto onemocnění. Charakterizuje onemocnění od fáze akutní a chronické až po léčbu dialyzační a transplantaci ledvin. Ve všech stadiích léčby je nutností výživu přizpůsobit stavu nemocného. Jsou zde popsána základní pravidla při ledvinové nedostatečnosti, uvedena dietní opatření s omezeními. |
cs |
dc.format |
57 s. (66 997 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1940483 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ledviny
|
cs |
dc.subject |
selhání ledvin
|
cs |
dc.subject |
dialýza
|
cs |
dc.subject |
transplantace
|
cs |
dc.subject |
výživa při ledvinové nedostatečnosti
|
cs |
dc.subject |
kidney
|
en |
dc.subject |
kidney failure
|
en |
dc.subject |
dialysis
|
en |
dc.subject |
transplantation
|
en |
dc.subject |
nutrition in renal insufficiency
|
en |
dc.title |
Výživa při ledvinové nedostatečnosti |
cs |
dc.title.alternative |
Nutrition in Renal Insufficiency |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2012-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
This Bachelor?s Thesis deals with renal insufficiency and the diet in patients with this condition. It characterizes the disease from the acute and chronic stages to the treatment with dialysis and kidney transplantation. Throughout all stages of the disease, it is necessary to adapt the diet to the patient?s condition. This thesis also describes the main rules, which must be adhered to during renal insufficiency and dietary precautions including restrictions. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
24546
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|