Ekonomické a technologické aspekty výroby piva v minipivovaru
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Gálová, Jitka
|
|
dc.contributor.author |
Vaculík, Pavel
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T20:18:09Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T20:18:09Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22044
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce vyjadřuje několik pohledů na technologii a ekonomiku výroby piva v minipivovaru. V první části je pohled do historie piva v evropském měřítku. V druhé části se práce zabývá surovinami potřebnými a pouţívanými k výrobě piva v současnosti. Ve třetí části je popsán technologický proces výroby a charakteristika zásadních a podstatných rozdílů ve výrobě v rozdílných podmínkách, vzhledem k velikosti výrobního zařízení. V části čtvrté jde o porovnání minipivovarů u nás a ve světě. V poslední páté části je pohled zaměřen na ekonomickou stránku konkrétního minipivovaru. |
cs |
dc.format |
54 |
cs |
dc.format.extent |
932346 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
minipivovar
|
cs |
dc.subject |
pivo
|
cs |
dc.subject |
technologie pivovarnictví
|
cs |
dc.subject |
analýza swot
|
cs |
dc.subject |
microbrewery beer
|
en |
dc.subject |
brewing technology
|
en |
dc.subject |
analysis swot
|
en |
dc.title |
Ekonomické a technologické aspekty výroby piva v minipivovaru |
cs |
dc.title.alternative |
Economic and Technological Aspects of the Beer Brewery |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hanuštiak, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2012-09-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis expresses some views on the technology and economics of production of beer in a microbrewery. The first part is a look into the history of beer in Europe. The second part of the thesis deals with the necessary raw materials and used for beer production at present. The third section describes the technological process of production and characteri-zation of critical and substantial differences in production in different conditions in terms of the size of the production equipment. The last part is the comparison of the microbreweries in our country and around the world. The last fifth part is the view-Ren focused on the economics of a particular microbrewery in general. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
28102
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2012-08-24 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account