dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Václavíková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T19:37:27Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T19:37:27Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22001
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce popisuje vitamin B2, jeho vlastnosti, zdroje - podrobněji celozrnné produkty a změny riboflavinu během zpracování potravin. Dále jsou popsány chromatografické metody, především HPLC, která se nejčastěji využívá pro stanovení vi-taminu B2. Experimentální část diplomové práce se zabývá chromatografickým stanovením obsahu vitaminu B2 v 28 celozrnných produktech (celozrnné mouky, chleba a pečivo, su-šenky, snídaňové produkty, těstoviny) metodou HPLC s UV detekcí. |
cs |
dc.format |
87 s., 5 s. přílohy |
cs |
dc.format.extent |
1448210 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vitamin B2
|
cs |
dc.subject |
riboflavin
|
cs |
dc.subject |
celozrnné výrobky
|
cs |
dc.subject |
HPLC/UV
|
cs |
dc.subject |
vitamin B2
|
en |
dc.subject |
riboflavin
|
en |
dc.subject |
whole grain products
|
en |
dc.subject |
HPLC/UV
|
en |
dc.title |
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV |
cs |
dc.title.alternative |
Vitamin B2 Measurement in Wholemeal Cereal Products by HPLC/UV Method |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Severová, Marta |
|
dc.date.accepted |
2012-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the thesis describes vitamin B2, his properties, resources - whole grain products in detail and changes of riboflavin during food processing. The chromatographic methods, especially HPLC, frequently used for determination of vitamin B2 are described. The experimental part of the thesis deals with the chromatographic determination of vitamin B2 in 28 whole grain products (whole grain flour, breads and pastries, biscuits, breakfast cereals and pasta) by HPLC with UV detection. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25410
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|