Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Václavíková, Kateřina
dc.date.accessioned 2013-10-07T19:37:27Z
dc.date.available 2013-10-07T19:37:27Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22001
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce popisuje vitamin B2, jeho vlastnosti, zdroje - podrobněji celozrnné produkty a změny riboflavinu během zpracování potravin. Dále jsou popsány chromatografické metody, především HPLC, která se nejčastěji využívá pro stanovení vi-taminu B2. Experimentální část diplomové práce se zabývá chromatografickým stanovením obsahu vitaminu B2 v 28 celozrnných produktech (celozrnné mouky, chleba a pečivo, su-šenky, snídaňové produkty, těstoviny) metodou HPLC s UV detekcí. cs
dc.format 87 s., 5 s. přílohy cs
dc.format.extent 1448210 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamin B2 cs
dc.subject riboflavin cs
dc.subject celozrnné výrobky cs
dc.subject HPLC/UV cs
dc.subject vitamin B2 en
dc.subject riboflavin en
dc.subject whole grain products en
dc.subject HPLC/UV en
dc.title Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV cs
dc.title.alternative Vitamin B2 Measurement in Wholemeal Cereal Products by HPLC/UV Method en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2012-06-04
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the thesis describes vitamin B2, his properties, resources - whole grain products in detail and changes of riboflavin during food processing. The chromatographic methods, especially HPLC, frequently used for determination of vitamin B2 are described. The experimental part of the thesis deals with the chromatographic determination of vitamin B2 in 28 whole grain products (whole grain flour, breads and pastries, biscuits, breakfast cereals and pasta) by HPLC with UV detection. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25410
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
václavíková_2012_dp.pdf 1.381Mb PDF View/Open
václavíková_2012_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
václavíková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account