Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV |
Autor: |
Václavíková, Kateřina
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
Teoretická část diplomové práce popisuje vitamin B2, jeho vlastnosti, zdroje - podrobněji celozrnné produkty a změny riboflavinu během zpracování potravin. Dále jsou popsány chromatografické metody, především HPLC, která se nejčastěji využívá pro stanovení vi-taminu B2. Experimentální část diplomové práce se zabývá chromatografickým stanovením obsahu vitaminu B2 v 28 celozrnných produktech (celozrnné mouky, chleba a pečivo, su-šenky, snídaňové produkty, těstoviny) metodou HPLC s UV detekcí. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/22001
|
Datum:
|
2012-01-06 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
25410
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet