dc.contributor.advisor |
Fišera, Miroslav
|
|
dc.contributor.author |
Málková, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T15:11:50Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T15:11:50Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21901
|
|
dc.description.abstract |
První část této práce se zabývám pochopením toho, čím je dán charakter vín, jakými faktory je ovlivňována kvalita úrody již při zrání. Jak ovlivňuje chemické složení vinné révy chuť a jakost vína. Dále pojednávám o technologickém zpracování, chemických a biochemických procesech při výrobě vína. A popisuji výrobu některých neméně známých nápojů z vinné révy. V další kapitole jsou popsány některé druhy odrůd pro výrobu červených vín a jejich vlastnosti. Také je zde popis specifických vlastností červeného vína, jako je vůně, chuť barva a v neposlední řadě celkový charakter vína. Závěrečná kapitola je věnovaná harmonickému snoubení červeného vína v gastronomii. |
cs |
dc.format |
59 s. |
cs |
dc.format.extent |
2361316 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
réva vinná
|
cs |
dc.subject |
odrůdy vinné révy
|
cs |
dc.subject |
zpracování révy vinné
|
cs |
dc.subject |
vlastnosti červeného vína
|
cs |
dc.subject |
červené víno v gastronomii
|
cs |
dc.subject |
víno a jídlo
|
cs |
dc.subject |
grapevine
|
en |
dc.subject |
grapevarieties
|
en |
dc.subject |
vineprocessing
|
en |
dc.subject |
properties of red wine
|
en |
dc.subject |
red wine in gastronomy
|
en |
dc.subject |
wine and food
|
en |
dc.title |
Vlastnosti červeného vína a jeho uplatnění v gastronomii. |
cs |
dc.title.alternative |
Characteristic and Utilization of Red Wine in Gastronomy. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2012-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The first part of this essay tries to find explanations for what is typical for a given wine character and what factors influence the quality of the harvest when ripening. Also, it considers how harvest impacts on chemical composition of grapevine, taste and quality of wine. Next, it addresses the issues of technological processing, chemical and biochemical processes. Those are used when wine gets produced. Also, it involves a characterisation of production of some other familiar beverages made from wine. The next chapter illustrates some sorts of variations that are used for production of red wines and their characteristics. Also, it includes clarification of specific characteristics of red wine such as smell, taste, colour, and most importantly a complex nature of wine. The last chapter is devoted to harmonic engagement of red wine in gastronomy. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25591
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|