Vlastnosti červeného vína a jeho uplatnění v gastronomii.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vlastnosti červeného vína a jeho uplatnění v gastronomii. |
Autor: |
Málková, Martina
|
Vedoucí: |
Fišera, Miroslav
|
Abstrakt:
|
První část této práce se zabývám pochopením toho, čím je dán charakter vín, jakými faktory je ovlivňována kvalita úrody již při zrání. Jak ovlivňuje chemické složení vinné révy chuť a jakost vína. Dále pojednávám o technologickém zpracování, chemických a biochemických procesech při výrobě vína. A popisuji výrobu některých neméně známých nápojů z vinné révy. V další kapitole jsou popsány některé druhy odrůd pro výrobu červených vín a jejich vlastnosti. Také je zde popis specifických vlastností červeného vína, jako je vůně, chuť barva a v neposlední řadě celkový charakter vína. Závěrečná kapitola je věnovaná harmonickému snoubení červeného vína v gastronomii. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/21901
|
Datum:
|
2012-01-06 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
25591
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet