dc.contributor.advisor |
Vojtíšková, Petra
|
|
dc.contributor.author |
Jonášová, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T14:12:18Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T14:12:18Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21860
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat jednotlivé druhy košťálové zeleniny (brokoli-ce, květák, zelí, kapusta, kedluben). Byly popsány obecné požadavky těchto plodin na pěstování, chemické složení a význam této zeleniny ve výživě člověka. Následně byly jed-notlivé druhy košťálové zeleniny charakterizovány z hlediska obsahu základních a esenciál-ních živin a dalších významných látek, zejména z hlediska jejich účinků na lidské zdraví. |
cs |
dc.format |
49 s. (66 701 znaků). |
cs |
dc.format.extent |
1276996 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
brokolice
|
cs |
dc.subject |
kapusta
|
cs |
dc.subject |
kedluben
|
cs |
dc.subject |
květák
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
zelenina
|
cs |
dc.subject |
zelí
|
cs |
dc.subject |
živiny
|
cs |
dc.subject |
broccoli
|
en |
dc.subject |
cauliflower
|
en |
dc.subject |
kale
|
en |
dc.subject |
kohlrabi
|
en |
dc.subject |
nutrients
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
vegetables
|
en |
dc.title |
Charakteristika košťálové zeleniny z hlediska významných výživových látek |
cs |
dc.title.alternative |
Characteristics of Brassica Vegetables from the View of Significant Nutritional Substances |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2012-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis was to characterize particular types of Brassica vegetables (broccoli, cauliflower, cabbage, kale and kohlrabi). General requirements of these crops cultivation, chemical composition and the importance of these vegetables in human nutrition have been described. Subsequently, individual species of Brassica vegetables were characterized in terms of basic and essential nutrient?s content and other important substances, especially in terms of their effects on human health. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25756
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|