Náhradní sladidla používaná v potravinářství
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Mácová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T11:28:46Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T11:28:46Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21785
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce uvádí přehled jednotlivých náhradních sladidel, jejich sladivost, základní chemickou charakteristiku a využití v potravinářství. Cílem experimentální části bylo provést výzkum zaměřený na odbornou veřejnost studující v potravinářství. Sběrem primárních informací byla vybrána metoda dotazování. Dotazníkové šetření bylo provedeno v Olomouckém a Zlínském kraji. Klíčové otázky výzkumu byly zaměřeny na znalosti problematiky náhradních sladidel. |
cs |
dc.format |
57 |
cs |
dc.format.extent |
2653500 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
náhradní sladidlo
|
cs |
dc.subject |
sladivost
|
cs |
dc.subject |
alditol
|
cs |
dc.subject |
dotazník
|
cs |
dc.subject |
sweetener
|
en |
dc.subject |
sweetening
|
en |
dc.subject |
alditol
|
en |
dc.subject |
laxytive
|
en |
dc.subject |
age group
|
en |
dc.subject |
questionnaire
|
en |
dc.title |
Náhradní sladidla používaná v potravinářství |
cs |
dc.title.alternative |
The Artificial Sweeteners Used in Food Industry |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2012-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis provides an overview of the various sugar substitutes, its sweetening power, the basic chemical characteristics and utilization in food industry. The aim of the experimental part was to carry out research focused on professional public studying in food industry. For purpose of collecting of primary information the method of interviewing was chosen. The questionnaire survey was carried out in Olomouc and Zlín region. Key research questions were focused on knowledge of the issues of sugar substitutes |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18591
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25504
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account