Stanovení obsahu dusičnanů v nápojích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení obsahu dusičnanů v nápojích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Severová, Marta
dc.contributor.author Večeřa, Jaromír
dc.date.accessioned 2010-07-14T00:39:50Z
dc.date.available 2010-07-14T00:39:50Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/1962
dc.description.abstract Bakalářská práce se v teoretické části zabývá problematikou dusičnanů v potravinách a ná-pojích jejich rizikovostí pro lidský organismus. Uvádí přehled metod běžně používaných pro laboratorní stanovení dusičnanů. Cílem práce bylo srovnat běžně využívanou metodu stano-vení dusičnanů s rychlou spektrofotometrickou metodou firmy HACH. Získané výsledky jsou statisticky vyhodnoceny a provedeno srovnání použitých metod z hlediska časové a finanční náročnosti. cs
dc.format 51 s. cs
dc.format.extent 493374 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject usičnany cs
dc.subject dusitany cs
dc.subject nitrily cs
dc.subject nitrosaminy cs
dc.subject kontaminanty cs
dc.subject aditiva cs
dc.subject HACH cs
dc.subject spektrofotometrie cs
dc.subject nitrates en
dc.subject nitrites en
dc.subject nitriles en
dc.subject nitrosamines en
dc.subject contaminants en
dc.subject additives en
dc.subject HACH en
dc.subject spectrophotometry en
dc.title Stanovení obsahu dusičnanů v nápojích cs
dc.title.alternative Determination of nitrates in drinks en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2006-06-21
dc.description.abstract-translated In the theoretical part of this bachelor paper, problems of nitrates contained in foodstuffs and of their hazard for the human organism are discussed. The methods usually used for lab determination of nitrates are enumerated. This paper aims at comparison between the nor-mally applied nitrates determination method and the rapid spectrophotometric one develo-ped by the HACH company. The results obtained have been statistically evaluated and both methods compared as to their time as well as financial demands. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2287
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
večeřa_2006_bp.pdf 481.8Kb PDF View/Open
večeřa_2006_vp.doc 43Kb Microsoft Word View/Open
večeřa_2006_op.doc 38Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account