Stanovení obsahu dusičnanů v nápojích
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Severová, Marta
|
|
dc.contributor.author |
Večeřa, Jaromír
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-14T00:39:50Z |
|
dc.date.available |
2010-07-14T00:39:50Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1962
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá problematikou dusičnanů v potravinách a ná-pojích jejich rizikovostí pro lidský organismus. Uvádí přehled metod běžně používaných pro laboratorní stanovení dusičnanů. Cílem práce bylo srovnat běžně využívanou metodu stano-vení dusičnanů s rychlou spektrofotometrickou metodou firmy HACH. Získané výsledky jsou statisticky vyhodnoceny a provedeno srovnání použitých metod z hlediska časové a finanční náročnosti. |
cs |
dc.format |
51 s. |
cs |
dc.format.extent |
493374 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
usičnany
|
cs |
dc.subject |
dusitany
|
cs |
dc.subject |
nitrily
|
cs |
dc.subject |
nitrosaminy
|
cs |
dc.subject |
kontaminanty
|
cs |
dc.subject |
aditiva
|
cs |
dc.subject |
HACH
|
cs |
dc.subject |
spektrofotometrie
|
cs |
dc.subject |
nitrates
|
en |
dc.subject |
nitrites
|
en |
dc.subject |
nitriles
|
en |
dc.subject |
nitrosamines
|
en |
dc.subject |
contaminants
|
en |
dc.subject |
additives
|
en |
dc.subject |
HACH
|
en |
dc.subject |
spectrophotometry
|
en |
dc.title |
Stanovení obsahu dusičnanů v nápojích |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of nitrates in drinks |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2006-06-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part of this bachelor paper, problems of nitrates contained in foodstuffs and of their hazard for the human organism are discussed. The methods usually used for lab determination of nitrates are enumerated. This paper aims at comparison between the nor-mally applied nitrates determination method and the rapid spectrophotometric one develo-ped by the HACH company. The results obtained have been statistically evaluated and both methods compared as to their time as well as financial demands. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/143
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2287
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
C |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account