dc.contributor.advisor |
Rumíšková, Marie
|
|
dc.contributor.author |
Sedlářová, Jitka
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T15:27:03Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T15:27:03Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18442
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část bakalářská práce pojednává o výživě sportovců, jsou zde uvedeny jejich doporučené výživové dávky a pitný režim. Seznamuje s pojmy vytrvalost a rychlost, charakterizuje vytrvalostní a rychlostní sporty. Rozebírá hlavní specifika pro výživu dvou uvedených skupin sportů. Úkolem praktické části bakalářské práce je zhodnotit rozdíly ve výživě vytrvalostních a rychlostních sportovců a v poslední části jsou uvedena výživová doporučení, jídelníčky a recepty podle GI. |
cs |
dc.format |
63 s. (86 145 znaků). |
cs |
dc.format.extent |
1909896 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
sport
|
cs |
dc.subject |
vytrvalost
|
cs |
dc.subject |
rychlost
|
cs |
dc.subject |
doporučené výživové dávky
|
cs |
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
tuky
|
cs |
dc.subject |
sacharidy
|
cs |
dc.subject |
energie
|
cs |
dc.subject |
pitný režim
|
cs |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
sports
|
en |
dc.subject |
endurance
|
en |
dc.subject |
speed
|
en |
dc.subject |
recommended nutritional benefits
|
en |
dc.subject |
protein
|
en |
dc.subject |
fats
|
en |
dc.subject |
carbo-hydrates
|
en |
dc.subject |
energy
|
en |
dc.subject |
drinks
|
en |
dc.title |
Rozdíl ve výživě rychlostního a vytrvalostního sportovce |
cs |
dc.title.alternative |
The difference in nutrition of speed and endurance sportsmen |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rieglová, Jana |
|
dc.date.accepted |
2011-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the thesis deals with nutrition for athletes. Firstly, it presents recommended nutrition doses and drinks for them. Secondly, it introduces and characterizes the concepts of long-distance and short-distance sports. Thirdly, it analyzes the main aspects of the two nutrition types. The aim of practical part is to evaluate the differences in nutrition of long-distance and short-distance athletes. In the last part, nutrition recommendations, menus and recipes according to GI are mentioned. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22737
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|