dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Sedláčková, Libuše
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T15:08:18Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T15:08:18Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18422
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku související s výživou při prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Definuje kardiovaskulární onemocnění (onemocnění srdce a cév) a zabývá se rizikovými faktory, které se podílejí na vzniku těchto onemocnění nebo zhoršují jejich průběh. V práci jsou také uvedena výživová doporučení a dietní opatření v rámci primární a sekundární prevence kardiovaskulárních chorob. |
cs |
dc.format |
88 s. (127 531 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
796582 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kardiovaskulární onemocnění
|
cs |
dc.subject |
rizikové faktory
|
cs |
dc.subject |
poruchy metabolismu lipidů
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
primární a sekundární prevence
|
cs |
dc.subject |
cardiovascular diseases
|
en |
dc.subject |
risk factors
|
en |
dc.subject |
defects of lipid metabolism
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
primary and secondary prevention
|
en |
dc.title |
Výživa při prevenci kardiovaskulárních onemocnění |
cs |
dc.title.alternative |
The Nutrition for Prevention of Cardiovascular Diseases |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2011-06-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis is focused on issues related to nutrition in the prevention of cardio-vascular diseases. It defines the cardiovascular diseases and deals with risk factors which participate in development of these illnesses or deteriorate their progress. The thesis also mentions nutrition recommendantions and dietary measures within primary and secondary prevention. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21818
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|