dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Úlehlová, Nina
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T12:32:29Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T12:32:29Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18189
|
|
dc.description.abstract |
Řasy jsou významné svou nutriční hodnotou. Jsou vhodným zdrojem proteinů, vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Tato bakalářská práce se zabývá obsahem proteinů a nukleových kyselin ve vybraných druzích mořských a sladkovodních řas. Dále popisuje metody, které se běžně používají ke stanovení obsahu proteinů, a metody ke stanovení nukleových kyselin v řasách. |
cs |
dc.format |
48 s. |
cs |
dc.format.extent |
2185043 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sladkovodní řasy
|
cs |
dc.subject |
mořské řasy
|
cs |
dc.subject |
proteiny
|
cs |
dc.subject |
nukleové kyseliny
|
cs |
dc.subject |
metody stanovení
|
cs |
dc.subject |
freshwater algae
|
en |
dc.subject |
seaweeds
|
en |
dc.subject |
proteins
|
en |
dc.subject |
nucleic acids
|
en |
dc.subject |
methods of determination
|
en |
dc.title |
Metody stanovení proteinů a nukleových kyselin v řasách |
cs |
dc.title.alternative |
Methods of determination of proteins and nucleic acids in algae. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2011-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
The algae are known for their nutritional value. They are good source of proteins, vitamins, minerals and fiber. This bachelor thesis is focused on proteins and nucleic acids in selected species of seaweeds and freshwater algae. It also describes the methods that are commonly used to determine protein content, and methods of the determination of nucleic acids in algae. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22785
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|