Metody stanovení proteinů a nukleových kyselin v řasách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Metody stanovení proteinů a nukleových kyselin v řasách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Úlehlová, Nina
dc.date.accessioned 2012-03-11T12:32:29Z
dc.date.available 2012-03-11T12:32:29Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/18189
dc.description.abstract Řasy jsou významné svou nutriční hodnotou. Jsou vhodným zdrojem proteinů, vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Tato bakalářská práce se zabývá obsahem proteinů a nukleových kyselin ve vybraných druzích mořských a sladkovodních řas. Dále popisuje metody, které se běžně používají ke stanovení obsahu proteinů, a metody ke stanovení nukleových kyselin v řasách. cs
dc.format 48 s. cs
dc.format.extent 2185043 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sladkovodní řasy cs
dc.subject mořské řasy cs
dc.subject proteiny cs
dc.subject nukleové kyseliny cs
dc.subject metody stanovení cs
dc.subject freshwater algae en
dc.subject seaweeds en
dc.subject proteins en
dc.subject nucleic acids en
dc.subject methods of determination en
dc.title Metody stanovení proteinů a nukleových kyselin v řasách cs
dc.title.alternative Methods of determination of proteins and nucleic acids in algae. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2011-06-14
dc.description.abstract-translated The algae are known for their nutritional value. They are good source of proteins, vitamins, minerals and fiber. This bachelor thesis is focused on proteins and nucleic acids in selected species of seaweeds and freshwater algae. It also describes the methods that are commonly used to determine protein content, and methods of the determination of nucleic acids in algae. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22785
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
úlehlová_2011_bp.pdf 2.083Mb PDF View/Open
úlehlová_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
úlehlová_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account