dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Podsedník, Leoš
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T16:47:33Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T16:47:33Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17481
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na popis kontaminantů z obalových materiálů v potravinářství. V práci jsou popsány obalové materiály (polyetylen, polypropylen, polyvinylchlorid, papír, sklo a kovy), jejich vlastnosti, použití v obalové technice a možnost uvolňování kontaminantů (změkčovadla, ionty prvků, těžké kovy, organické látky) a zdra-votní účinek uvolněných kontaminantů na lidské zdraví. |
cs |
dc.format |
47 s. |
cs |
dc.format.extent |
1662707 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
obalové kontaminanty
|
cs |
dc.subject |
migrace
|
cs |
dc.subject |
potraviny
|
cs |
dc.subject |
polymery
|
cs |
dc.subject |
zdravotní účinky
|
cs |
dc.subject |
packaging contaminants
|
en |
dc.subject |
migration
|
en |
dc.subject |
foodstuffs
|
en |
dc.subject |
polymers
|
en |
dc.subject |
health effects
|
en |
dc.title |
Obalové kontaminanty v potravinách |
cs |
dc.title.alternative |
Contaminants in food packaging materials |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2011-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis is focused on the description of contaminants from food packaging materials. There are described packaging materials (polyethylene, polypropylene, polyvi-nylchloride, paper, glass and metals), their properties, usage in packaging technology and the possibility of contaminants (plasticizers, ions of elements, heavy metals, organic com-pounds) release and health effects of released contaminants on human health. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22771
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|