dc.contributor.advisor |
Severová, Marta
|
|
dc.contributor.author |
Vašíčková, Radka
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T16:16:23Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T16:16:23Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17427
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce v teoretické části řeší problematiku včelího medu, zejména po stránce jeho jakostních parametrů. Kromě základních poznatků o medu a dalších včelích produktech se zabývá chemickým složením medu, jakostí a jeho dietetickým významem. V praktické části byl sledován vliv skladovacích podmínek a doby skladování na vybrané jakostní ukazatele u různých druhů medů, a to jak z tržní sítě, tak i od domácích včelařů. Výsledky měření byly porovnány s legislativou stanovenými parametry. |
cs |
dc.format |
76 s. |
cs |
dc.format.extent |
1628206 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
včelí med
|
cs |
dc.subject |
jakostní parametry medu
|
cs |
dc.subject |
skladovací podmínky
|
cs |
dc.subject |
honey bee
|
en |
dc.subject |
quality parameters of honey
|
en |
dc.subject |
storage conditions
|
en |
dc.title |
Vliv skladovacích podmínek na jakostní parametry medu |
cs |
dc.title.alternative |
The Effect of Storage Conditions on Honey Quality Parameters |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2011-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis solves in the theorotecial part the questions about bee honey, especially regard-ing to its qualitative parameters. Except the basic knowledge about honey and other bee products, it deals with the chemical constitution of honey, quality and with its dietetic meaning. In the practical part was monitored the influence of the storage conditions and the time of storage on chosen qualitative indicators by various bee kinds, and this as from the market net, as from the home beekeepers. The results of measurement were compared with parameters given by the legislature. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21577
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|