Monitoring tukové bilance při výrobě čerstvých sýrů
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Zemanová, Vladimíra
|
|
dc.contributor.author |
Weiglová, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T15:53:29Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T15:53:29Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-26 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17394
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce je seznámení se s jednotlivými složkami mléka a jejich vlivem na kvalitu sýru při výrobě. Byly taktéž popsány technologické postupy ovlivňující kvalitu sýru. V teoretické části je také vypracována literární rešerše o významu mléka a mléčných výrobků pro zdraví. V praktické části jsem prováděla fyzikálně-chemické rozbory a sledovala tak tučnost mléka, syrovátky a sýru. Ze zjištěných hodnot tučností byla vyhodnocena tuková bilance. Při provádění tukové bilance jsem posuzovala výrobní ztráty podniku. Na výrobní ztráty má vliv celá řada faktorů. |
cs |
dc.format |
59 s. 86 986 znaků |
cs |
dc.format.extent |
853769 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
sýr
|
cs |
dc.subject |
syrovátka
|
cs |
dc.subject |
sušina
|
cs |
dc.subject |
tuk
|
cs |
dc.subject |
bilance
|
cs |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.subject |
cheese
|
en |
dc.subject |
whey
|
en |
dc.subject |
dry residue
|
en |
dc.subject |
fat
|
en |
dc.subject |
balance
|
en |
dc.title |
Monitoring tukové bilance při výrobě čerstvých sýrů |
cs |
dc.title.alternative |
Monitoring of Fat Balance in the Fresh Cheese Production |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Matějíčková, Radmila |
|
dc.date.accepted |
2011-06-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of my Bachelor work is familiarization with single milk components and their impact on the cheese quality during production process. There were also described technological procedures affecting cheese quality. In theoretical part of this work is made literature search regarding milk and milk products relevance for health. In practical part of this work I did physiochemical analyse and I monitored fatness of milk, whey and cheese. From observed values of fatness was evaluated fat balance. During fat balance realization I examined production losses of the company. A lot of factors have an impact on production losses. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21825
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account