Náhradní sladidla v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Náhradní sladidla v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rieglová, Jana
dc.contributor.author Hanáková, Veronika
dc.date.accessioned 2012-03-10T14:13:52Z
dc.date.available 2012-03-10T14:13:52Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17239
dc.description.abstract Tato práce obsahuje výčet náhradních sladidel v potravinách. Jejich rozdělení na syntetické a přírodní. A také upozornění na nemoci způsobené nadměrným příjmem sladidel. Cílem práce bylo porovnání sacharidů vůči náhradním sladidlům a doporučení alternativních sladidel pro diabetiky a pro nemocné trpící nadváhou a obezitou. cs
dc.format 51 s. (54 924 znaků) cs
dc.format.extent 1876151 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject náhradní sladidla cs
dc.subject přírodní sladidla cs
dc.subject umělá sladidla cs
dc.subject cukr cs
dc.subject diabetes mellitus cs
dc.subject sweeteners en
dc.subject natural sweeteners en
dc.subject artificial sweeteners en
dc.subject sugar en
dc.subject diabetes mellitus en
dc.title Náhradní sladidla v potravinách cs
dc.title.alternative Alternative Sweeteners in Food en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Brachtl, Václav
dc.date.accepted 2011-06-09
dc.description.abstract-translated This work contains a list of sweeteners of food. The distribution of synthetic and natural. And also notice the diseases caused by excessive intake of sweeteners. The aim was to compare alternative sweeteners with carbohydrate and recommendations of alternative sweeteners for diabetics and patiens suffering from overweight and obezity. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22680
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
hanáková_2011_bp.pdf 1.789Mb PDF View/Open
hanáková_2011_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
hanáková_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account