Využitelnost SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využitelnost SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Hejdová, Alena
dc.date.accessioned 2012-03-10T04:10:30Z
dc.date.available 2012-03-10T04:10:30Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16932
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na zjištění využitelnosti SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky. Teoretická část popisuje vlastnosti pšeničné mouky a její kvalita-tivní ukazatele, bílkoviny pšeničné mouky a kapalinovou chromatografii. Praktická část se zabývá stanovením podílu jednotlivých bílkovinných frakcí v pšeničné mouce metodou SE-HPLC a vyhodnocením korelací mezi obsahem bílkovinných frakcí a základními ukazateli technologické kvality zrna. cs
dc.format 52 s. cs
dc.format.extent 1835449 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pšenice cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject kvalita zrna cs
dc.subject SE-HPLC cs
dc.subject wheat en
dc.subject proteins en
dc.subject grain quality en
dc.subject SE-HPLC en
dc.title Využitelnost SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky cs
dc.title.alternative Usability of SE-HPLC for Evaluate of Wheat Bread-making Quality. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Dvořáková, Petra
dc.date.accepted 2011-06-06
dc.description.abstract-translated This work is specialized in utilization of SE-HPLC evaluating bread-making quality of wheat flour. The theoretical part describes the properties and quality characteristics of wheat flour, wheat flour proteins and liquid chromatography. The practical part deals with the determination of the proportion of protein fractions in wheat flour by SE-HPLC and the evaluation of correlations between the content of protein fractions and basic indicators of technological quality of grain. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22611
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
hejdová_2011_dp.pdf 1.750Mb PDF View/Open
hejdová_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
hejdová_2011_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account