dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Hejdová, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T04:10:30Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T04:10:30Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16932
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na zjištění využitelnosti SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky. Teoretická část popisuje vlastnosti pšeničné mouky a její kvalita-tivní ukazatele, bílkoviny pšeničné mouky a kapalinovou chromatografii. Praktická část se zabývá stanovením podílu jednotlivých bílkovinných frakcí v pšeničné mouce metodou SE-HPLC a vyhodnocením korelací mezi obsahem bílkovinných frakcí a základními ukazateli technologické kvality zrna. |
cs |
dc.format |
52 s. |
cs |
dc.format.extent |
1835449 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pšenice
|
cs |
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
kvalita zrna
|
cs |
dc.subject |
SE-HPLC
|
cs |
dc.subject |
wheat
|
en |
dc.subject |
proteins
|
en |
dc.subject |
grain quality
|
en |
dc.subject |
SE-HPLC
|
en |
dc.title |
Využitelnost SE-HPLC k hodnocení pekárenské kvality pšeničné mouky |
cs |
dc.title.alternative |
Usability of SE-HPLC for Evaluate of Wheat Bread-making Quality. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Dvořáková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2011-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work is specialized in utilization of SE-HPLC evaluating bread-making quality of wheat flour. The theoretical part describes the properties and quality characteristics of wheat flour, wheat flour proteins and liquid chromatography. The practical part deals with the determination of the proportion of protein fractions in wheat flour by SE-HPLC and the evaluation of correlations between the content of protein fractions and basic indicators of technological quality of grain. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22611
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|