dc.contributor.advisor |
Vojtíšková, Petra
|
|
dc.contributor.author |
Sojková, Marie
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T04:02:29Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T04:02:29Z |
|
dc.date.issued |
2011-08-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16923
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce zpracovává údaje o diabetu mellitu II. typu se zaměřením na speci-fické nutriční potřeby pacientů s tímto onemocněním. Zabývá se charakteristikou onemoc-nění, typy diabetu, příčinami vzniku, způsoby léčby a samostatným popisem slinivky břišní. Dále práce obsahuje nutriční doporučení pro pacienty a srovnávání jídelníčků samotných pacientů se vzorovým jídelníčkem. |
cs |
dc.format |
55 |
cs |
dc.format.extent |
576299 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Diabetes mellitus
|
cs |
dc.subject |
pankreas
|
cs |
dc.subject |
inzulinová rezistence
|
cs |
dc.subject |
jídelníček
|
cs |
dc.subject |
dieta
|
cs |
dc.subject |
Diabetes mellitus
|
en |
dc.subject |
pancreas
|
en |
dc.subject |
insulin resistance
|
en |
dc.subject |
meal plan
|
en |
dc.subject |
diet
|
en |
dc.title |
Návrh jídelníčku pro pacienty s diabetes mellitus II.typu |
cs |
dc.title.alternative |
Meal Plan Suggestions for Patients with Diabetes Mellitus, type II. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2011-08-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
The subject of this thesis is diabetes mellitus II. type, especially specific nutritional needs of patients suffering from this disease. It deals with diabetes, types of this disease, causa-tion of inception, means of treatment, and description of pancreas. The thesis than includes recommendations concerning nutrition and compares meal plans of patients with exemplary meal plan. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21590
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
D |
|