dc.contributor.advisor |
Olbrechtová, Marcela
|
|
dc.contributor.author |
Švajdová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T01:29:29Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T01:29:29Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16717
|
|
dc.description.abstract |
Hlavní téma této bakalářské práce se zaobírá vlivem cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín z vinařské oblasti Morava, ročníku 2010, a to u odrůd Chardonnay z vinařské podoblasti Slovácka, vinařské obce Vracov a trati Klínky a Ryzlinku vlašského, podoblast Mikulovská, obce Perná a trati Železná. K analýze byly použity vzorky vín vyrobených v Zámeckém vinařství Bzenec a to z hroznů zpracovaných identickou technologií. V teoretické části je práce zaměřena na stručný popis chemického složení hroznů révy vinné a specifikaci látek ovlivňujících senzorické hodnocení vín spolu se stručnou charakterizací nemocí a vad vín. V praktické části se práce zabývá výše zmiňovaným vlivem cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín. |
cs |
dc.format |
53 s. |
cs |
dc.format.extent |
2637071 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
chemické složení hroznů
|
cs |
dc.subject |
cukernatost moštů
|
cs |
dc.subject |
vady
|
cs |
dc.subject |
nedostatky a nemoci vína
|
cs |
dc.subject |
senzorické hodnocení vína
|
cs |
dc.subject |
Chardonnay
|
cs |
dc.subject |
Ryzlink vlašský
|
cs |
dc.subject |
chemical composition of grapes
|
en |
dc.subject |
musts saccharinity
|
en |
dc.subject |
wine defects
|
en |
dc.subject |
imperfections and diseases
|
en |
dc.subject |
sensory evaluation of wine
|
en |
dc.subject |
Chardonnay
|
en |
dc.subject |
Welsch Riesling
|
en |
dc.title |
Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín |
cs |
dc.title.alternative |
Impact of raw material saccharinity on sensory quality of white varietal wines |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Šivel, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2011-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main aim of this bachelor thesis is to study the influence of the saccharinity of the raw material on sensory quality of white varietal wines from Moravia wine region, vintage 2010, particularly for Chardonnay type from wine subregion Slovácko, wine villages Vracov and lane Klínky and for Welsch Riesling, wine subregion Mikulovská, villages Perná and lane Železná. Wine samples manufactured in Zámecké vinařství Bzenec were used for the analysis, specifically the samples from grapes processed by identical technology. The theoretical part of the thesis is focused on brief description of the chemical composition of wine grapes and the specification of compounds influencing sensory evaluation including the concise characterisation of diseases and defects. The practical part of the work deals with already mentioned influence of the saccharinity of the raw material on sensory quality of white varietal wines. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22742
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|