dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Košinová, Květa
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T23:46:28Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T23:46:28Z |
|
dc.date.issued |
2011-04-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16558
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce charakterizuje vybrané tradiční a netradiční druhy cereálií. Také je zde definována vláknina - její chemické složení, rozdělení podle rozpustnosti ve vodě, vlastnosti, fyziologické účinky na člověka a metody stanovení. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu sušiny, popele, neutrálně-detergentní a hrubé vlákniny ve vybraných tradičních a netradičních druzích cereálií pomocí přístroje ANKOM. |
cs |
dc.format |
63 s. |
cs |
dc.format.extent |
3019815 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
cereálie
|
cs |
dc.subject |
netradiční cereálie
|
cs |
dc.subject |
rýže
|
cs |
dc.subject |
vláknina
|
cs |
dc.subject |
hrubá vláknina
|
cs |
dc.subject |
neutrálně-detergentní vláknina
|
cs |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
non-traditional cereals
|
en |
dc.subject |
rice
|
en |
dc.subject |
dietary fibre
|
en |
dc.subject |
crude fibre
|
en |
dc.subject |
neutral detergent fibre
|
en |
dc.title |
Stanovení vlákniny v netradičních cereáliích a rýži |
cs |
dc.title.alternative |
The Determination of Dietary Fiber in Non-traditional Cereals and Rice |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lazárková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2011-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
Theoretical part of the thesis characteristics of selected traditional and non-traditional cereals. The thesis also defines the dietary fibre - its chemical structure, division according to water solubility, properties, physiological operations for human and methods of determination. The practical part describes the determination of dry matter, ash, neutral detergent fibre and crude fibre in selected traditional and non-traditional cereals using analyzer ANKOM. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22625
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|