dc.contributor.advisor |
Rumíšková, Marie
|
|
dc.contributor.author |
Dobešková, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T22:54:37Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T22:54:37Z |
|
dc.date.issued |
2011-08-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16506
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je popsání technologie výroby octa, ty jsem porovnala a vyhodnotila. Dále jsou zde charakterizovány mikroorganismy, které se podílí na kvašení, jednotlivé vlivy působící na kvašení, úprava a skladování octa a hodnocení kvality výrobků. Nakonec jsem charakterizovala použití tradičních i netradičních druhů ochucených octů. |
cs |
dc.format |
61 s. |
cs |
dc.format.extent |
2482486 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Klíčová slova: ocet
|
cs |
dc.subject |
kyselina octová
|
cs |
dc.subject |
vinný ocet
|
cs |
dc.subject |
kvašení
|
cs |
dc.subject |
oxidace
|
cs |
dc.subject |
ethanol
|
cs |
dc.subject |
Keywords: vinegar
|
en |
dc.subject |
acetic acid
|
en |
dc.subject |
vinegar
|
en |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.subject |
oxidation
|
en |
dc.subject |
ethanol
|
en |
dc.title |
Technologie výroby octa |
cs |
dc.title.alternative |
The Technology of Producing Vinegar |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Brachtl, Václav |
|
dc.date.accepted |
2011-08-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
The objektive of my Bachelor's dissertation is a description of a technology of vinegar's production, that I have compared and evaluated. Furthermore there are characteristics of microorganisms that are a part of fermentation, single influences that nave an impact on a fermentation, preparation and stotiny of vinegar and evalution of duality of products. In the end I have defined a usaje of traditional and untraditional kinds of flavoured vinegars. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22721
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|