dc.contributor.advisor |
Maláč, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Kozlová, Libuše
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T21:46:35Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T21:46:35Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16405
|
|
dc.description.abstract |
Je všeobecně známo, že na kvalitu našeho stravování nemá vliv jenom výběr vhodných a zdravých surovin, ale i jejich následné zpracování. Tato práce se zabývá problematikou pří-pravy pokrmů z pohledu gastronomických technologií ve společném stravování. Cílem bakalářské práce je nejen zmapování stávající situace ve vybavenosti provozů škol-ních jídelen, ale též poskytnutí informací o vývoji v této oblasti. V teoretické části je zmíně-na historie i současnost školního stravování a následně je uveden přehled a popis stávají-cích, ale i nejmodernějších gastronomických strojů dostupných na trhu. Praktická část ob-sahuje analýzu současného stavu ve vybavenosti školních jídelen při základních školách v městě Brně. |
cs |
dc.format |
64s. (11025 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1789752 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
gastronomické technologie
|
cs |
dc.subject |
tepelné zpracování potravin
|
cs |
dc.subject |
školní stravování
|
cs |
dc.subject |
gastronomic technologies
|
en |
dc.subject |
heat treatment of food
|
en |
dc.subject |
school diet
|
en |
dc.title |
Moderní gastronomické technologie ve školním stravování |
cs |
dc.title.alternative |
The Modern Gastronomical Technology in The School Catering |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2011-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
It is generally known that the quality of our diet is influenced not only by the choice of proper and healthy foods but also by the subsequent treatment of foods. This theses deals with the preparation of dishes from the point of view of gastronomic technologies used for collective alimentation. The aim of the bachelor's thesis is to evaluate the current situation regarding the facilities of school canteens as well as to provide information about the progress in this area. The theoretical part focuses on the history of school diet. It also gives the list of currently-used gastronomic devices available on the market, including the most modern devices as well. The practical part concentrates on the analyses of the current situation when it comes to school canteens of elementary schools in Brno city. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
20560
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|