dc.contributor.advisor |
Fic, Vlastimil
|
|
dc.contributor.author |
Ščepko, Josef
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T19:39:54Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T19:39:54Z |
|
dc.date.issued |
2011-08-15 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16239
|
|
dc.description.abstract |
Náplní mé práce je stručně a věcně popsat interspecifické odrůdy révy vinné. Její původ, průběh růstu, zrání a sklizně. Zaměřuji se na správně zvolené podnože do poloh a půd jim určených. Důraz je také kladen na popsání pesticidních látek, rozdělení a jejich působnost a dávkování. Dále se zaměřuji na detailnější charakteristiku dvou bílých a dvou modrých moštových interspecifických odrůd. Následuje zde praktická část kde jsem analyzoval čtyři interspecifické odrůdy jak po stránce vhodnosti k výrobě vína, tak i chutě a vůně. Zařazením těchto vín do gastronomických receptů chci naznačit vhodnost jejich vstupů do gastronomických soustav. |
cs |
dc.format |
69 s. (95 945 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
783122 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
hrozen
|
cs |
dc.subject |
bobule
|
cs |
dc.subject |
interspecifické odrůdy
|
cs |
dc.subject |
podnože
|
cs |
dc.subject |
pesticidy
|
cs |
dc.subject |
rezidua
|
cs |
dc.subject |
ekologie
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
bunch of grapes
|
en |
dc.subject |
grapes
|
en |
dc.subject |
interspecific species
|
en |
dc.subject |
subspecies
|
en |
dc.subject |
pesticides
|
en |
dc.subject |
residua
|
en |
dc.subject |
ecology
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.title |
Interspecifické odrůdy révy vinné |
cs |
dc.title.alternative |
Interspecific Wine Varietals |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lampíř, Lubomír |
|
dc.date.accepted |
2011-08-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of my thesis was to concisely describe interspecific species of grapevine, its origin, course of growth, maturation, and harvesting. I focus on subspecies correctly chosen for the locations and soils that they are intended for. Special emphasis is put on the description of pesticide substances, their classification, effects, and dosage. After that I focus in detail on the characteristics of two white and two blue interpecific grape-juice species. A practical application part follows in which I have analyzed four interspecific species in respect to their suitability for wine-making as well as their taste and aroma. By including these grapevines in gastronomical recipes, I intend to point out their suitability for entering gastronomical systems. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22739
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
C |
|