dc.contributor.advisor |
Sukovitá, Marcela
|
|
dc.contributor.author |
Václavková, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T11:26:25Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T11:26:25Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15652
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této práce je přiblížit jednotlivé vitaminy B-komplexu a vysvětlit, jak se podílejí na procesech v lidském těle a jejich důležitost pro zdravý lidský organismus. Nalézá se zde i zaměření na méně známé, nedávno objevené, vitamíny skupiny B. Práce je zaměřena na přehled vitaminů B-komplexu, výskyt v potravinách a vlastnosti jednotlivých zástupců. |
cs |
dc.format |
65 s. (68 558 zanků) |
cs |
dc.format.extent |
5668340 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
B-komplex
|
cs |
dc.subject |
vitamín B
|
cs |
dc.subject |
enzymy
|
cs |
dc.subject |
aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
funkce
|
cs |
dc.subject |
nedostatek
|
cs |
dc.subject |
zdroje
|
cs |
dc.subject |
B-complex
|
en |
dc.subject |
vitamin B
|
en |
dc.subject |
enzymes
|
en |
dc.subject |
amino acids
|
en |
dc.subject |
function
|
en |
dc.subject |
deficiency
|
en |
dc.subject |
sources
|
en |
dc.title |
Význam vitamínů B-komplexu ve výživě |
cs |
dc.title.alternative |
The importance of B-complex vitamins in the diet |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Brachtl, Václav |
|
dc.date.accepted |
2011-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the bachelor thesis is to sketch the various B-complex vitamins and explain how they are involved in the processes in the human body and their importance for a healthy human body. It focuses also on lesser known, recently discovered, vitamins of B group. The thesis is concentrated on an overview of B-complex vitamins, presence in food and characteristics of individual representatives. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22698
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
D |
|