dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Doleželová, Eliška
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T10:05:12Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T10:05:12Z |
|
dc.date.issued |
2011-08-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15533
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá snídaňovými cereáliemi, především expandovanými výrobky, jejich dělením, základními výrobními surovinami a jednotlivými výrobními postupy. Tech-nologie výroby jsou rozdělené na klasické a moderní. Ke klasickým metodám výroby RTE (ready-to-eat) cereálií patří vločkování, pufování, frézování, pečení granulovaných cereálií a speciální úprava ?Granola? cereálií, známá jako müssli. Moderní technologie jsou za-stoupeny vysokotlakou extruzí. V závěru práce je popsáno postavení snídaňových cereálií na českém trhu a zároveň mínění veřejnosti o vhodnosti konzumace, související s výživovou hodnotou výrobků. |
cs |
dc.format |
52 s. |
cs |
dc.format.extent |
1186792 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
expandované výrobky
|
cs |
dc.subject |
obilná zrna
|
cs |
dc.subject |
instantní kaše
|
cs |
dc.subject |
RTE cereálie
|
cs |
dc.subject |
snídaňové cereálie
|
cs |
dc.subject |
vločkované cereálie
|
cs |
dc.subject |
pufované cereálie
|
cs |
dc.subject |
frézované cereálie
|
cs |
dc.subject |
extruze
|
cs |
dc.subject |
expanded cereals
|
en |
dc.subject |
cereal grains
|
en |
dc.subject |
hot cereals
|
en |
dc.subject |
RTE cereals
|
en |
dc.subject |
breakfast cereals
|
en |
dc.subject |
flaked cereals
|
en |
dc.subject |
puffed cereals
|
en |
dc.subject |
shredded cereals
|
en |
dc.subject |
extrusion
|
en |
dc.title |
Expandované výrobky - požadavky na surovinu |
cs |
dc.title.alternative |
Extruded Cereals - Requirements for Raw Material |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Dvořáková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2011-08-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on the breakfast cereals, especially on expanded cereals, and their classification, raw materials and requirements for raw materials and manufacturing technology of breakfast cereals which includes classical and modern technology. The classical RTE cereals comprise flaked, puffed, shredded, granular and ?Granola? cereals. The modern technology is extrusion: high-temperature-short-time (HTST) process. Last chapter is about influence of breakfast cereals on commodity market and about consum-mation, healthy and nutritional qualities. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21788
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|