Expandované výrobky - požadavky na surovinu
Show full item record
No preview available
Title:
|
Expandované výrobky - požadavky na surovinu |
Author: |
Doleželová, Eliška
|
Advisor: |
Burešová, Iva
|
Abstract:
|
Bakalářská práce se zabývá snídaňovými cereáliemi, především expandovanými výrobky, jejich dělením, základními výrobními surovinami a jednotlivými výrobními postupy. Tech-nologie výroby jsou rozdělené na klasické a moderní. Ke klasickým metodám výroby RTE (ready-to-eat) cereálií patří vločkování, pufování, frézování, pečení granulovaných cereálií a speciální úprava ?Granola? cereálií, známá jako müssli. Moderní technologie jsou za-stoupeny vysokotlakou extruzí. V závěru práce je popsáno postavení snídaňových cereálií na českém trhu a zároveň mínění veřejnosti o vhodnosti konzumace, související s výživovou hodnotou výrobků. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15533
|
Date:
|
2011-08-19 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
A
21788
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account