Mikrobiální rizika při ekologické produkci mléka
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Holko, Ivan
|
|
dc.contributor.author |
Kořínková, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T08:40:07Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T08:40:07Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15394
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je v úvodu zaměřena na charakteristiku a cíle ekologického zemědělství, spolu se současným stavem v České republice a v zahraničí. V práci jsou popsány cesty a druhy mikrobiální kontaminace, blíže pak přítomnost patogenních mikroorganismů. Práce dále popisuje používání pesticidů a antibiotik v ekologickém zemědělství. Poslední kapitola bakalářské práce je zaměřena na distribuci mykotoxinů z biomléka do mléčných výrobků. |
cs |
dc.format |
38 s. (41156 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
2070125 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ekologické zemědělství
|
cs |
dc.subject |
mastitidy
|
cs |
dc.subject |
mykotoxiny
|
cs |
dc.subject |
antibiotika
|
cs |
dc.subject |
pesticidy
|
cs |
dc.subject |
organic farming
|
en |
dc.subject |
mastitis
|
en |
dc.subject |
mycotoxins
|
en |
dc.subject |
antibiotik
|
en |
dc.subject |
pesticides
|
en |
dc.title |
Mikrobiální rizika při ekologické produkci mléka |
cs |
dc.title.alternative |
Microbial risks in organic milk production |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Zollerová, Romana |
|
dc.date.accepted |
2011-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused to the characteristics and aids of organic farming, along with the cur-rent situation in the Czech Republic and abroad. The routes and type sof microbial conta-mination closer to the presence of pathogenic microorganisms are described. The work describes also the use of pesticides and antibiotics in organic farming. The last chapter of this thesis focuses on the distribution of mycotoxins in organic milk in dairy products. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15278
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
E |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account