Mikrobiální rizika při ekologické produkci mléka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mikrobiální rizika při ekologické produkci mléka

Show simple item record

dc.contributor.advisor Holko, Ivan
dc.contributor.author Kořínková, Petra
dc.date.accessioned 2012-03-09T08:40:07Z
dc.date.available 2012-03-09T08:40:07Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15394
dc.description.abstract Bakalářská práce je v úvodu zaměřena na charakteristiku a cíle ekologického zemědělství, spolu se současným stavem v České republice a v zahraničí. V práci jsou popsány cesty a druhy mikrobiální kontaminace, blíže pak přítomnost patogenních mikroorganismů. Práce dále popisuje používání pesticidů a antibiotik v ekologickém zemědělství. Poslední kapitola bakalářské práce je zaměřena na distribuci mykotoxinů z biomléka do mléčných výrobků. cs
dc.format 38 s. (41156 znaků) cs
dc.format.extent 2070125 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ekologické zemědělství cs
dc.subject mastitidy cs
dc.subject mykotoxiny cs
dc.subject antibiotika cs
dc.subject pesticidy cs
dc.subject organic farming en
dc.subject mastitis en
dc.subject mycotoxins en
dc.subject antibiotik en
dc.subject pesticides en
dc.title Mikrobiální rizika při ekologické produkci mléka cs
dc.title.alternative Microbial risks in organic milk production en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Zollerová, Romana
dc.date.accepted 2011-06-13
dc.description.abstract-translated The thesis is focused to the characteristics and aids of organic farming, along with the cur-rent situation in the Czech Republic and abroad. The routes and type sof microbial conta-mination closer to the presence of pathogenic microorganisms are described. The work describes also the use of pesticides and antibiotics in organic farming. The last chapter of this thesis focuses on the distribution of mycotoxins in organic milk in dairy products. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 15278
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade E


Files in this item

Files Size Format View
kořínková_2011_bp.pdf 1.974Mb PDF View/Open
kořínková_2011_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
kořínková_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account