Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Beňadiková, Alena
dc.date.accessioned 2012-03-09T08:27:10Z
dc.date.available 2012-03-09T08:27:10Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15371
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je shrnutí poznatků o kakaových bobech a kakaovníku. Obsahem práce je popis kakaovníku jako plodiny, jeho pěstování, druhy kakaovníku. Dále pak zpracování kakaových bobů a jejich chemické složení. Hlavní důraz je kladen na popis jednotlivých složek a jejich význam pro výrobu čokolády se zaměřením na kakaové máslo a aromatické látky vzniklé při pražení. cs
dc.format 55 s. cs
dc.format.extent 4464838 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kakaové boby cs
dc.subject čokoláda cs
dc.subject kakao cs
dc.subject theobromin cs
dc.subject cacao nibs en
dc.subject chocolate en
dc.subject cacao en
dc.subject theobromine en
dc.title Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády cs
dc.title.alternative The Cocoa Beans as Base Material for the Production of Chocolate. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Burešová, Iva
dc.date.accepted 2011-06-20
dc.description.abstract-translated The aim of the bachelor thesis is gathering of findings about cocoa beans and cocoa tree. Subject of this work is a cocoa tree description as a plant, its cultivation and cocoa tree types. Then cocoa tree processing and its chemical composition. The main emphasis is put on a description of particular elements and its importance in chocolate production focused on cocoa butter and flavoury matters generated during roasting. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 20555
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
beňadiková_2011_bp.pdf 4.258Mb PDF View/Open
beňadiková_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
beňadiková_2011_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account