Glukosinoláty v rostlinných produktech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Glukosinoláty v rostlinných produktech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Švejdíková, Vendula
dc.date.accessioned 2012-03-09T07:32:59Z
dc.date.available 2012-03-09T07:32:59Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15297
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na glukosinoláty v rostlinných produktech, jejich popis, strukturu, chemické reakce a produkty jejich hydrolýzy a zdravotní účinky těchto látek. V další části jsou uvedeny zdroje glukosinolátů v brukvovité zelenině (zelí, brokolice, hoř-čice, řepka, ředkev, růžičková kapusta, křen). cs
dc.format 48 s. cs
dc.format.extent 2311797 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject glukosinoláty cs
dc.subject chemické reakce cs
dc.subject isothiokyanáty cs
dc.subject brukvovitá zelenina cs
dc.subject glucosinolates en
dc.subject chemical reactions en
dc.subject isothiocyanates en
dc.subject cruciferous vegetables en
dc.title Glukosinoláty v rostlinných produktech cs
dc.title.alternative Glucosinolates in Plant Products en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2011-08-30
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is focused on glucosinolates in vegetable products, their description, structure, chemical reactions and products of their hydrolysis and health benefits of these substances. Also the sources of glucosinolates in cruciferous vegetables (cabbage, broccoli, mustard, rape, radish, sprouts, horseradish) are described. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22784
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
švejdíková_2011_bp.pdf 2.204Mb PDF View/Open
švejdíková_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
švejdíková_2011_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account