Charakteristika vybraných hydrokoloidů využitelných v mléčných výrobcích
Show full item record
No preview available
Title:
|
Charakteristika vybraných hydrokoloidů využitelných v mléčných výrobcích |
Author: |
Procházková, Alena
|
Advisor: |
Buňka, František
|
Abstract:
|
Tato práce se zabývá vybranými hydrokoloidy, arabskou gumou, karagenanem a xanthanem, hydrofilními polymery, které mohou být rostlinného, živočišného, mikrobiálního, či syntetického původu. Hydrokoloidy se používají v mlékárenském průmyslu. U každého jednotlivého hydrokoloidu je popsána jejich výroba, chemická struktura a vlastnosti při použití v potravinách. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15222
|
Date:
|
2011-05-30 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
22715
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account