dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Trusíková, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T02:01:11Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T02:01:11Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14853
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé bakalářské práce bylo popsat jednotlivé odrůdy švestek a jejich význam v potravinářském průmyslu. Zdůrazněno je botanické zařazení slivoní, ekologické podmínky, sklizeň a skladování, přehled znaků a vlastností jednotlivých odrůd slivoně švestky. Důležitou součástí rukopisu je chemické složení švestek. Poslední kapitoly jsou věnovány výrobě slivovice, povidel, džemů, marmelád a sušených švestek. |
cs |
dc.format |
63 s. (65 497 znaků). |
cs |
dc.format.extent |
822473 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
slivoně
|
cs |
dc.subject |
plod
|
cs |
dc.subject |
zralost
|
cs |
dc.subject |
destilace
|
cs |
dc.subject |
slivovice
|
cs |
dc.subject |
povidla
|
cs |
dc.subject |
marmelády
|
cs |
dc.subject |
kompoty
|
cs |
dc.subject |
damson plum trees
|
en |
dc.subject |
fruit
|
en |
dc.subject |
ripeness
|
en |
dc.subject |
distillation
|
en |
dc.subject |
plum butter
|
en |
dc.subject |
jam
|
en |
dc.title |
Význam odrůd švestek v potravinářství. |
cs |
dc.title.alternative |
The Importance of Cultivars of Plums in the Food Industry. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2011-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of my bachelor theses was to describe individual cultivars of plums and their importance in the food industry. There is emphasized botanic classification of plums trees, ecological conditions, fruit picking and storing, the overview of attributes and qualities of individual damson plum cultivars. An important part of the writing is chemical composition of plums. The last chapters are devoted to the production of plum brandy, plum butter, plum jam and prunes. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22696
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|