Význam odrůd švestek v potravinářství.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam odrůd švestek v potravinářství.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Trusíková, Iveta
dc.date.accessioned 2012-03-09T02:01:11Z
dc.date.available 2012-03-09T02:01:11Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14853
dc.description.abstract Cílem mé bakalářské práce bylo popsat jednotlivé odrůdy švestek a jejich význam v potravinářském průmyslu. Zdůrazněno je botanické zařazení slivoní, ekologické podmínky, sklizeň a skladování, přehled znaků a vlastností jednotlivých odrůd slivoně švestky. Důležitou součástí rukopisu je chemické složení švestek. Poslední kapitoly jsou věnovány výrobě slivovice, povidel, džemů, marmelád a sušených švestek. cs
dc.format 63 s. (65 497 znaků). cs
dc.format.extent 822473 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject slivoně cs
dc.subject plod cs
dc.subject zralost cs
dc.subject destilace cs
dc.subject slivovice cs
dc.subject povidla cs
dc.subject marmelády cs
dc.subject kompoty cs
dc.subject damson plum trees en
dc.subject fruit en
dc.subject ripeness en
dc.subject distillation en
dc.subject plum butter en
dc.subject jam en
dc.title Význam odrůd švestek v potravinářství. cs
dc.title.alternative The Importance of Cultivars of Plums in the Food Industry. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2011-06-10
dc.description.abstract-translated The aim of my bachelor theses was to describe individual cultivars of plums and their importance in the food industry. There is emphasized botanic classification of plums trees, ecological conditions, fruit picking and storing, the overview of attributes and qualities of individual damson plum cultivars. An important part of the writing is chemical composition of plums. The last chapters are devoted to the production of plum brandy, plum butter, plum jam and prunes. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22696
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
trusíková_2011_bp.pdf 803.1Kb PDF View/Open
trusíková_2011_vp.doc 86.5Kb Microsoft Word View/Open
trusíková_2011_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account