Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Růžičková, Jana
dc.contributor.author Tesařová, Klára
dc.date.accessioned 2010-09-07T12:16:18Z
dc.date.available 2010-09-07T12:16:18Z
dc.date.issued 2010-08-25
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14554
dc.description.abstract Diplomová práce pojednává o vlastnostech kravského a kozího mléka a sortimentu mléčných výrobků v České republice. Teoretická část je zaměřena na produkci a spotřebu mléka v ČR, na jeho charakteristiku a chemicko-fyzikální vlastnosti. Dále na požadavky na jakost mléka, výživovou hodnotu a nutriční aspekty pro spotřebitele. V praktické části byly referenčními metodami a použitím vysokorychlostního analyzátoru stanoveny chemicko-fyzikální vlastnosti čerstvého mléka. Poslední část byla zaměřena na sortiment vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v ČR. Senzorickou analýzou byly hodnoceny vybrané mléčné výrobky. cs
dc.format 75 s.,11 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 498134 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Práce není přístupná
dc.subject kozí mléko cs
dc.subject kravské mléko cs
dc.subject produkce cs
dc.subject spotřeba cs
dc.subject chemicko-fyzikální vlastnosti cs
dc.subject jakost cs
dc.subject goat milk en
dc.subject cow milk en
dc.subject production en
dc.subject consumption en
dc.subject physiochemical properties en
dc.subject quality en
dc.title Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice cs
dc.title.alternative Monitoring selected dairy products from cow and goat milk in the Czech Republic en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2010-09-06
dc.description.abstract-translated The thesis deals with cow and goat milk properties and the range of dairy products in the Czech Republic. The theoretical part is focused on milk production and milk consumption in this country and on its characteristics and physiochemical properties as well as on milk quality requirements, its nutrition value and nutrition aspects for consumers. Physiochemical properties of fresh milk were determined in the practical part of this work. Reference methods and high-speed analyzer unit were used for analyses. The last part is aimed at the range of selected cow and goat dairy products in the Czech market. Selected dairy products were assessed by sensory analysis. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14557
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
tesařová_2010_dp.pdfBlocked 486.4Kb PDF View/Open
tesařová_2010_vp.doc 34.5Kb Microsoft Word View/Open
tesařová_2010_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account