Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice |
Autor: |
Tesařová, Klára
|
Vedoucí: |
Růžičková, Jana
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce pojednává o vlastnostech kravského a kozího mléka a sortimentu mléčných výrobků v České republice. Teoretická část je zaměřena na produkci a spotřebu mléka v ČR, na jeho charakteristiku a chemicko-fyzikální vlastnosti. Dále na požadavky na jakost mléka, výživovou hodnotu a nutriční aspekty pro spotřebitele. V praktické části byly referenčními metodami a použitím vysokorychlostního analyzátoru stanoveny chemicko-fyzikální vlastnosti čerstvého mléka. Poslední část byla zaměřena na sortiment vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v ČR. Senzorickou analýzou byly hodnoceny vybrané mléčné výrobky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14554
|
Datum:
|
2010-08-25 |
Dostupnost:
|
Práce není přístupná |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
14557
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet