Mykotoxiny produkované plísněmi v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mykotoxiny produkované plísněmi v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Holko, Ivan
dc.contributor.author Grégrová, Renata
dc.date.accessioned 2010-07-20T17:45:20Z
dc.date.available 2010-07-20T17:45:20Z
dc.date.issued 2010-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14376
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na mykotoxiny v potravinách. Má pozornost by-la upřena nejen na mykotoxiny, ale i na plísně, kterými jsou produkovány. U plísní byla pozornost věnována morfologii, taxonomii a způsobům rozmnožování. U mykotoxinů byli zdůrazněny nejvýznamnější druhy mykotoxinů, jejich charakteristika, fyzikální a chemické vlastnosti, metody stanovení, jejich stanovené limity v rámci EU v jednotlivých potravi-nách. cs
dc.format 43s. cs
dc.format.extent 1327399 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject plísně cs
dc.subject mykotoxiny cs
dc.subject aflatoxin cs
dc.subject patulin cs
dc.subject ochratoxin A cs
dc.subject zearalenon cs
dc.subject kyselina cyklopiazonová cs
dc.subject DON cs
dc.subject T-2 toxin cs
dc.subject moulds en
dc.subject mycotoxins en
dc.subject aflatoxin en
dc.subject patulin en
dc.subject ochratoxin A en
dc.subject zearalenonu en
dc.subject DON en
dc.subject T-2 toxin en
dc.title Mykotoxiny produkované plísněmi v potravinách cs
dc.title.alternative Mycotoxins in food en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Zollerová, Romana
dc.date.accepted 2010-06-15
dc.description.abstract-translated This Barchelor is focused on mycotoxins in food. My attention was focussed not only to the mycotoxins, but also to the fungi as their producers. The work deals with the morphology, taxonomy, and reproduction. The mycotoxins were highlighted the most im-portant types of them, the characteristics, physical and chemical properties, methods of determining the limits laid down in the EU countries in individual kinds of food. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14599
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
grégrová_2010_bp.pdf 1.265Mb PDF View/Open
grégrová_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
grégrová_2010_op.doc 37Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account