dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Macháčová, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T05:39:55Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T05:39:55Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14036
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo navrhnout doporučené dávky potravin pro vybranou skupinu obyvatel. Východiskem byly jídelní lístky sestavené pro muže a ženy ve věku 19-59 let, které vypracovali studenti UTB Zlín. Shromážděná data byla vyhodnocena pomocí aritmetického průměru, mediánu a směrodatné odchylky. Takto získané hodnoty spotřeby vybraných skupin potravin byly porovnávány s doporučenými dávkami potravin pro vojáky a různými formami pyramid výživy. V závěru práce byly navrženy doporučené dávky potravin pro muže a ženy lehce pracující ve věku 19-59 let. |
cs |
dc.format |
75 s., 10 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1463667 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
doporučená dávka potravin
|
cs |
dc.subject |
jídelní lístek
|
cs |
dc.subject |
nutriční hodnocení
|
cs |
dc.subject |
skladba spotřeby potravin
|
cs |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
recommended food ration
|
en |
dc.subject |
nutrition plan
|
en |
dc.subject |
nutrition evaluation
|
en |
dc.subject |
food consumption
|
en |
dc.title |
Návrh doporučených dávek potravin pro vybranou skupinu obyvatelstva |
cs |
dc.title.alternative |
Proposal of recommended food rations for select group of population |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2010-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis was to propose recommended food rations for selected category of the population. Starting point were nutrition plans made for men and women from 19 to 59 years old by students of UTB Zlín. Collected data were evaluated by arithmetic mean, me-dian and standard deviation. These values of consumption for selected food groups were compared with recommended food rations of soldiers and other various forms of nutrition pyramids. At the end of this work were created recommended food rations for easy working men and women from 19 to 59 years old. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15049
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|