Návrh doporučených dávek potravin pro vybranou skupinu obyvatelstva
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Návrh doporučených dávek potravin pro vybranou skupinu obyvatelstva |
Autor: |
Macháčová, Michaela
|
Vedoucí: |
Družbíková, Helena
|
Abstrakt:
|
Cílem práce bylo navrhnout doporučené dávky potravin pro vybranou skupinu obyvatel. Východiskem byly jídelní lístky sestavené pro muže a ženy ve věku 19-59 let, které vypracovali studenti UTB Zlín. Shromážděná data byla vyhodnocena pomocí aritmetického průměru, mediánu a směrodatné odchylky. Takto získané hodnoty spotřeby vybraných skupin potravin byly porovnávány s doporučenými dávkami potravin pro vojáky a různými formami pyramid výživy. V závěru práce byly navrženy doporučené dávky potravin pro muže a ženy lehce pracující ve věku 19-59 let. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14036
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
15049
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet