dc.contributor.advisor |
Černá, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Hodonská, Andrea
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T03:09:26Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T03:09:26Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13749
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na sledování vlivu skladování a tepelného zpracování na kvalitu brambor. První část je věnována stručnému souhrnu chemických vlastností brambor, popisu vybraných bramborových odrůd, vlastnostem škrobu a sacharidů obsažených v bramborových hlízách. Praktická část je věnována vlastní analýze stanovení obsahu vlhkosti, popele, obsahu škrobu a dále pak stravitelnosti N-látek in vitro v hlízách brambor, které byly skladovány po dobu 20 týdnů. Pro dokreslení charakteru jednotlivých odrůd bylo provedeno senzorické hodnocení brambor na počátku a na konci skladovacího období. |
cs |
dc.format |
70 s., 6 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
1349162 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Brambory
|
cs |
dc.subject |
skladování
|
cs |
dc.subject |
kulinářská úprava
|
cs |
dc.subject |
škrob
|
cs |
dc.subject |
hrubý protein
|
cs |
dc.subject |
stravitelnost in vitro
|
cs |
dc.subject |
senzorické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
Potatoes
|
en |
dc.subject |
storage
|
en |
dc.subject |
cooking processing
|
en |
dc.subject |
starch
|
en |
dc.subject |
crude protein
|
en |
dc.subject |
in vitro digestibility
|
en |
dc.subject |
sensorial evaluation
|
en |
dc.title |
Vliv skladování a tepelného zpracování na kvalitu brambor. |
cs |
dc.title.alternative |
Effect of storage and heat treatment on the quality of potatoes. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2010-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on monitoring the impact of storage and heat treatment on the quality of potatoes. The first part is devoted to a brief summary of the chemical qualities of potato, a description of selected potato varieties, the characteristics of starch and saccharides contained in potato tubers. The practical part is devoted to analyzing their own determination of moisture, ash, starch content and in vitro digestibility of crude protein in potato tubers that were stored for 20 weeks. To illustrate the character of each variety were subjected to sensory evaluation at the beginning and end of the storage period. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14562
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|